Bilety lotnicze z Kostaryki do Neapolu w listopadzie

61 626 20 20

Wylot
Powrót
Sprawdź promocje na loty :
Ceny biletów lotniczych zależą bezpośrednio od aktualnej dostępności miejsc w samolotach. Dostępność miejsc zmienia się codziennie. Może się więc zdarzyć, że wybierając inne lotniska dla konkretnych dat, znajdziesz cenę za bilet lotniczy z Kostaryki do Neapolu niższą od powyższej.
 
Aby sprawdzić w jakich datach są dostępne najtańsze bilety lotnicze z Kostaryki do Neapolu w listopadzie wybierz lotnisko, z którego chcesz wystartować i kliknij na klawisz z napisem "Sprawdź cenę". Po wybraniu daty wylotu i/lub powrotu na następnej stronie zostaną wyszukane połączenia lotnicze z wybranego lotniska do Neapolu.
 


 
Neapol - Na południu Włoch, u stóp Wezuwiusza, jednego z najbardziej niebezpiecznych wulkanów świata, rozciąga się Neapol, jedno z najsłynniejszych włoskich miast. Stare przysłowie, „zobaczyć Neapol i umrzeć”, nie straciło właściwie na swojej aktualności. Miasto samo w sobie jest jedną wielką architektoniczną atrakcją i słynie z licznych zabytków. Nie możesz przeoczyć Katedry św. Januarego, Pałacu Królewskiego, Klasztoru Kartuzów, andegaweńskiego dworu królewskiego Castel Nuovo, zamku Sant'Elmo czy opactwa Certosa di San Martino. Udając się w dwa ostatnie miejsca, koniecznie skorzystaj z kolejki liniowej Montesanto. Nigdy nie zapomnisz towarzyszących Ci podczas podróży uczuć, wrażenia bowiem są nieopisane. Neapol położony jest nad morzem, nie można zatem, przebywając w mieście, ominąć spaceru promenadą Caracciolo. W pobliżu znajduje się plac Mergellina, bardzo popularny wśród dzisiejszych artystów.
 
Trudno również wyobrazić sobie włoskie miasto bez włoskiej kuchni, niepowtarzalnej i niezwykle smacznej. Neapol posiada też swoje specyficzne dania, których nazwy silnie związane są z nazwą miasta. Jednym z nich jest pizza napoletana, w której skład wchodzą trzy podstawowe składniki: pomidory, bazylia i mozzarella. Odzwierciedlają one włoskie barwy narodowe. Godne polecenia jest też spaghetti po neapolitańsku, które w przeciwieństwie do bolońskiego przyrządza się bez mięsa.